ΕιδήσειςΚύπρος

Σε κλοιό ψύχους η Κύπρος, αναμένεται “δύσκολη” εβδομάδα

Ψυχρή και βροχερή θα είναι η εβδομάδα που μπαίνουμε καθώς οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μέρες κάτω από τις κανονικές ενώ οι βροχές και τα χιόνια θα συνεχιστούν. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στη συνέχεια θα ανέλθει λίγο παραμένοντας όμως κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το kitasweather.com αναμένεται νέο κύημα ψύχους.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Aσθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από τη ∆ευτέρα αναµένεται σταδιακά ασθενής ψηλή πίεση.

Την Κυριακή (19/01), ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και νωρίς το πρωί αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Στη συνέχεια τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα.

Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά θα σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά.

Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, κατά διαστήµατα ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι τοπικά και στα ηµιορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Νωρίς το πρωί όµως, πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ανατολικά παράλια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα, που είναι λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τετάρτη η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 79 εκατοστά.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close