ΕιδήσειςΚύπρος

Σε πύρινο κλοιό η επαρχία Αμμοχώστου

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η επαρχία Αμμοχώστου σήμερα. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε Λιοπέτρι, Ξυλοφάγου και Δασάκι της Άχνας.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στον δρόμο Λιοπετρίου – Αυγόρου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκρίνεται
άμεσα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα από το Παραλίμνι και τρία από την Ξυλοφάγου. Επίσης, στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκε και μια κινητή μονάδα του τμήματος δασών καθώς και δέκα γεωργικοί ελκυστήρες.

Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε τρία εκτάρια βλάστησης, κρίθηκε έως αρκετά σοβαρή, καθώς απείλησε κατοικίες και κατοίκους.

Η παρέμβαση της πυροσβεστικής, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, απέτρεψε την επέκτασή της φωτιάς σε σπίτι.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Άλλη πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο φράγμα Άχνας, ενώ δεύτερο μέτωπο στην επαρχία Αμμοχώστου ξέσπασε στην Ξυλοφάγου και συγκεκριμένα σε δασώδη περιοχή στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας.

Η πυρκαγιά στη Ξυλοφάγου ξέσπασε γύρω στις 1.30μ.μ. κατακαίει βλάστηση από ακακίες και πεύκα ενώ επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής, δύο του τμήματος δασών και ένα της πολιτικής άμυνας.

Αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και το ελικόπτερο της Αστυνομίας πραγματοποίησαν ρίψεις νερού από αέρος. Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, εντούτοις δεν κινδυνεύουν υποστατικά και κάτοικοι.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close