ΕιδήσειςΚύπρος

Σοβαρά επεισόδια στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων στη Λεμεσό

Θρυμματισμένες βιτρίνες, σπασμένοι ανθώνες, λαμπαδιασμένοι κάδοι, ζημιές από τους πετροβολισμούς. Κροτίδες, χρήση δακρυγόνων, κουκουλοφόροι, πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, συλλήψεις.   

Η οδός Ανεξαρτησίας, η Πλατεία Ηρώων και η γύρω περιοχή μετατράπηκαν  σε βομβαρδισμένο τοπίο από τα  σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Λεμεσό.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Διοικητηρίου που βρίσκεται στην καρδιά της οδού Ανεξαρτησίας, και σ αυτήν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν πέραν των 3 χιλιάδων πολιτών που εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεση τους με τα αυστηρά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για ανακοπή της πορείας του κορωνοϊού.

Τα έκτροπα άρχισαν λίγο μετά τις επτά το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές σε κάδους, να προκαλούν ζημιές σε ανθώνες και βιτρίνες, να ρίχνουν κροτίδες και βεγγαλικά. Πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και της αστυνομίας Λεμεσού, με τη βοήθεια του αντιοχλαγωγικού οχήματος Θησέας και άλλων μηχανοκίνητων μονάδων προσπάθησαν να επιβάλουν τη τάξη και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου για να κατασβήσουν τις φωτιές.

Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στα στενά δρομάκια της Πλατείας Ηρώων και της γύρω περιοχής, έτσι τα επεισόδια μετατέθηκαν εκεί.

Μέχρι τις 9 χθες βράδυ οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί από την αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close