ΕιδήσειςΚύπρος

Στάση εργασίας στην ΑΗΚ στις 24 Οκτωβρίου

Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλαν σήμερα οι συντεχνίες της ΑΗΚ, από τις 07.30 μέχρι τις 09.30 την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας εξόφθαλμη παραβίαση της συλλογικής σύμβασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής και εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη διαφωνία τους με αποφάσεις στρατηγικής που λαμβάνονται και οι οποίες επηρεάζουν το μέλλον του οργανισμού.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, δεν αναμένεται να επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Της στάσης εργασίας θα προηγηθούν ενημερωτικές συγκεντρώσεις προσωπικού στους χώρους εργασίας τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, από τις 07.30 μέχρι τις 08.30, ενώ από τις εξελίξεις θα εξαρτηθεί κατά πόσον θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων.

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα από τα γενικά συμβούλια των τεσσάρων συντεχνιών, που δραστηριοποιούνται στην ΑΗΚ, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.

«Τα γενικά συμβούλια των οργανώσεων μας συνήλθαν σήμερα, 16/10/2019, σε ξεχωριστές συνεδρίες και μελέτησαν τις εξελίξεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και οι εργαζόμενοι και τα οποία παραμένουν σε στασιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Πέτρος Πετρίδης.

«Στις συνεδρίες αυτές τα Γενικά μας Συμβούλια ομόφωνα εξέφρασαν την απαρέσκεια και την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί και επηρεάζει τη βιωσιμότητα της ΑΗΚ και την ομαλή λειτουργία της σε σχέση με πολλά εργασιακά θέματα που εκκρεμούν και παραμένουν άλυτα», είπε.

Σημείωσε ότι αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21/10/2019 και ώρα 07:30 μέχρι 08:30, ενημερωτικές συγκεντρώσεις προσωπικού στους χώρους εργασίας και την Πέμπτη 24/10/2019 από 07:30 μέχρι 09:30, δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι κλιμάκωση των μέτρων θα ανακοινωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close