Υγεία

Στα κέντρα walk-in από τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με 3η δόση για άτομα 83 ετών και άνω

Στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) θα γίνεται από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου η  χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 στους πολίτες ηλικίας 83 ετών και άνω.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζεται ο εμβολιασμός με 3η δόση των επαγγελματιών υγείας, των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να λάβουν την ενισχυτική δόση. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας.

Οι εμβολιασμοί γίνονται στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 83 ετών και άνω, λειτουργούν τα εξής Εμβολιαστικά Κέντρα:

ΕπαρχίαΚέντρο Εμβολιασμού
ΛευκωσίαΚρατική Έκθεση, Κέντρο Β’
Κέντρο Υγείας Λατσιών
ΛεμεσόςΣπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’
Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
ΛάρνακαΛιμάνι, Κέντρο Β’
ΠάφοςΓενικό Νοσοκομείο Πάφου
ΑμμόχωστοςΓενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους. Για την ενισχυτική δόση χορηγείται εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση μέσω των κέντρων walk-in είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εμβολιασμός με τη 2η δόση του εμβολίου) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός με 3η δόση των επαγγελματιών υγείας, των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να λάβουν την ενισχυτική δόση. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας.

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το 80,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και το 77,1% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Επιπρόσθετα, 40,7% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβε την 1η δόση και 34,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σε σχέση με τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, έχει χορηγηθεί η 1η δόση σε ποσοστό 25,6%, ενώ 17,7% έχει λάβει και τη 2η δόση και έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Related Articles

Back to top button
Close