ΕιδήσειςΕλλάδα

Στα 190 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ και εστιατόρια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 190, εκ των οποίων 36 είναι υπό διερεύνηση, 11 δεν έχουν σαφές ιστορικό, ενώ 5 ασθενείς νοσούν διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση των μέτρων καταπολέμησης του κορωνοϊού, ώστε να μην υπάρξει νέα διασπορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες – εκτός από ντελίβερι και take away – ενώ επίσης κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις –εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση– τα κέντρα αισθητικής, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα Φαρμακεία, Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και take away.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close