Σπόρ

Στα 22 μετάλλια ο απολογισμός των Κυπρίων καρατέκα στο Μεσογειακό πρωτάθλημα Καράτε

Τρία χρυσά, πέντε αργυρά και δεκατέσσερα χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της Κύπρου στο 28ο Μεσογειακό πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.

Η Ομοσπονδία Καράτε με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την παρουσία της κυπριακής αποστολής ως αρκετά καλή και προσθέτει πως «και τα 115 παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις αλλά πήραν και αρκετές εμπειρίες και εφόδια για να εργαστούν για το μέλλον» αναφέρεται.

Το 28 Μεσογειακό πρωτάθλημα Καράτε ανάδειξε συνολικά τρεις χρυσούς Κυπρίους καρατέκα, τον Δημητριάδη Δημήτρη, την Οικονομίδου Ρεβέκκα την πρώτη μέρα των αγώνων, ενώ χθες 24 /10 την τελευταία μέρα τον Στυλιανού Ματθαίο στην κατηγόρια MALE KUMITE 84+ KG.

Ο Ανδρέας Βασιλείου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και των δύο διεθνών συναντήσεων που φιλοξενήθηκαν στη χωρά μας φέτος, με την  κυπριακή ομοσπονδία καράτε και γενικότερα την οικογένεια του καράτε στην Κύπρο νιώθει περηφάνια αλλά και ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα και την διάθεση που εργάστηκαν όλοι υπεράνω εαυτού για το κοινό καλό .

Σημείωσε επίσης ότι «υπήρχαν εποχές που η κυπριακή παρουσία σε διεθνή αγώνες δεν διαφαινόταν ενώ σήμερα βλέπουμε αρκετά νέα ταλέντα μας να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών και αυτό αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι και επιτελείτε σωστή δουλειά».

Ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού αθλητισμού ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη που τίμησε με την παρουσία του χθες και βράβευσε τους νικητές αλλά και για την προσφορά του ΚΟΑ στην Ομοσπονδία του Καράτε.

Τέλος, ευχαριστεί την ΚΟΕ για την στήριξη, τον χορηγό της διοργάνωσης RoboMarkets και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για την αμέριστη βοήθεια.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέα Βασιλείου και την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος για την εξαιρετική διοργάνωση. Ταυτόχρονα απέδωσε τα εύσημα τους νικητές των αγώνων, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους αθλητές/τριες της Εθνικής Καράτε της Κύπρου.

MEDAL STATISTIC – COUNTRY
 
RANKCOUNTRY GOLDSILVERBRONZETOTAL
1EGYPT  EGY22          122660
2ITALY    ITA74415
3GREECE GRE371525
4CYPRUS CYP351422
5MOROCCO MAR34916
6MOROCCO MAR34916
7FRANCE FRA1247
8TUNISIA TUN0112
9SERBIA SRB0112
10PORTUGAL POR0112

Related Articles

Back to top button
Close