ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Στην Αθηένου η εναρκτήρια συνάντηση ευρωπαϊκού Προγράμματος

Στον Δήμο Αθηένου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο, η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «AGORA – Democratic Values & Culture in Europe», στα πλαίσια της Πρόσκλησης Europe for Citizens.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Αθηένου ως επικεφαλής εταίρος, θα φιλοξενήσει 30 συμμετέχοντες από τέσσερις χώρες που μετέχουν ως εταίροι και συγκεκριμένα από τους Δήμους Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και Αθήνας της Ελλάδας».
 
Προστίθεται ότι «το πρόγραμμα AGORA έχει σαν κεντρικό του άξονα τον ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής, όπως στην Αρχαία Αθήνα. Παράλληλα, προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και βοηθά τους συμμετέχοντες, διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις».
 
Επιπρόσθετα το πρόγραμμα «δημιουργεί δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και προωθεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου πλαισίου επικοινωνίας από κοινωνιολογικής απόψεως. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 143.640 ευρώ και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η προγραμματισμένη διήμερη συνάντηση των εταίρων έχει πλούσια και ποικίλη Ημερήσια Διάταξη, με ομιλία από εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, παρουσιάσεις των συμμετεχόντων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ομιλητές με ενδιαφέρουσα θεματολογία, διαδραστικά παιχνίδια γνώσης και αλληλεπίδρασης και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την προαγωγή του ανοικτού διαλόγου, αφού αυτό αποτελεί το βασικό στοιχείο του προγράμματος».
 
Οι συμμετέχοντες «θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον πλούσιο σε ιστορία και πολιτισμό Δήμο της Αθηένου, να γευτούν την κυπριακή κουζίνα να ενημερωθούν για την ημικατοχή και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Αθηένου».

Related Articles

Back to top button
Close