ΕιδήσειςΚύπρος

Στην κατάψυξη η Κύπρος, παγετός και στα ημιορεινά

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, που υποχωρεί την Τετάρτη, επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικά ελαφρές βροχές ή και το πρωί λίγο χιονόνερο, στα πεδινά, αλλά τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά παροδικά ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Ο παγετός αναμένεται να διατηρηθεί στα ορεινά, και τοπικά στα ημιορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Ο παγετός θα παραμείνει στα ορεινά. Τη νύκτα, στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού και των παραλίων, θα υπάρχει παγετός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, παραμένοντας όμως κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές,

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, παραμένοντας όμως κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές,

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close