ΕιδήσειςΚύπρος

Στην κατεχόμενη Βοκολίδα κατέπλευσε σκάφος με 100 μετανάστες

Στην κατεχόμενη Βοκολίδα κατέπλευσε τα ξημερώματα το ξύλινο σκάφος με 100 μετανάστες που εντοπίστηκε χθες το πρωί σε θαλάσσια περιοχή νοτίως του Κάβο Γκρέκο, αφού δεν του επιτράπηκε η είσοδος στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι γύρω στις 11 χθες βράδυ το σκάφος με τους μετανάστες κινήθηκε βόρεια, πέρασε τη νοητή γραμμή αντιπαράταξης και στη συνέχεια κινήθηκε περαιτέρω βόρεια προς την Κώμα του Γιαλού.
 
Μετά τα μεσάνυκτα το σκάφος κινήθηκε ακόμα πιο βόρεια, ενώ οι δύο άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή επέστρεψαν στη βάση τους και τέθηκαν σε κατάσταση stand by.

Το σκάφος των μεταναστών συνέχισε να παρακολουθείται από τα ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας και γύρω στις 02.30 σήμερα τα ξημερώματα το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

Πληροφορίες της Λιμενικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι το σκάφος των μεταναστών κατέπλευσε στην κατεχόμενη Βοκολίδα.

Τελικά απέδωσαν οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας και νύχτας από τη Λιμενική Αστυνομία για αποτροπή του σκάφους με τους μετανάστες να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ξύλινη ψαρόβαρκα μήκους 15 περίπου μέτρων, με 100 περίπου μετανάστες, εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας, γύρω στις έντεκα χθες το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Κάβο Γκρέκο.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close