ΕιδήσειςΚύπρος

Στη γ’ φάση χαλάρωσης μέτρων από σήμερα, ανοίγουν πισίνες/κολυμβητήρια

Στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 24 Ιουνίου, εισέρχεται από σήμερα η Κύπρος.
Σήμερα επανανοίγουν για το κοινό τα κολυμβητήρια και οι πισίνες με αυστηρό πρωτόκολλο και μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, για τους εργαζομένους και τους λουόμενους.


Μεταξύ άλλων γίνονται αυστηρές συστάσεις για τα μέτρα ατομικής υγιεινής, για την ποιότητα του νερού και τη συχνότητα ελέγχων, για τις απολυμάνσεις των χώρων, ειδικά των αποδυτηρίων, και τις οδηγίες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Από τις 9 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εφαρμόζονται περαιτέρω χαλαρώσεις με την επαναλειτουργία εμπορικών κέντρων,  αεροδρομίων, λιμανιών για εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, των υπηρεσιών εστίασης για τους εσωτερικούς τους χώρους βάσει των τετραγωνικών τους μέτρων, των εσωτερικών χώρων των ξενοδοχείων, θεάτρων και σινεμά ανοιχτού τύπου πάλι βάσει των τετραγωνικών τους μέτρων, των αθλητικών πρωταθλημάτων χωρίς φιλάθλους.

Επίσης ανοίγουν νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικές λέσχες, παιδότοποι εξωτερικού χώρου, ολοήμερα θερινά και δημόσια σχολεία με την επαναλειτουργία των καντινών για εξυπηρέτηση των μαθητών ή τα μαγειρεία για σίτιση μαθητών στα σχολεία, καθώς και οι καλοκαιρινές σχολές.

Στις 13 Ιουνίου επαναλειτουργούν τα καζίνο, οι σχολές χορού, μποξ, κινγκ μπόξινγκ κ.λπ., τα γυμναστήρια και τα θεματικά πάρκα, waterpark, λούνα παρκ κ.λπ..

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close