ΕιδήσειςΕλλάδα

Στη φυλακή ο δολοφόνος του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς- Ένοχη για εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Χρυσαυγίτης δε γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι, χρυσαυγίτης πεθαίνεις» ήταν το πιστεύω του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, του οποίου η μαχαιριά αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε ως το 2013 η δολοφονική και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Έβριζε τη μάνα του θύματος

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς δεν δίστασε στο δικαστήριο να βρίζει με χυδαίες εκφράσεις τη χαροκαμένη μάνα του θύματός του, Μάγδα Φύσσα.

Όσο για την απολογία του, ο Ρουπακιάς ουσιαστικά δολοφόνησε για δεύτερη φορά μέσα στο δικαστήριο τον αδικοχαμένο Φύσσα και ανάγκασε τον πατέρα του θύματος ξεχειλίζοντας από οργή να τον αποκαλέσει ψεύτη.

Ο Ρουπακιάς στην απολογία του ήταν όχι μονό προκλητικός και θρασύς αλλά και αμετανόητος. Κύριο μέλημά του ήταν να εμφανίσει τη στυγερή δολοφονία ως «μια απλή ανθρωποκτονία» χωρίς πολιτικό κίνητρο και από τα πριν καταστρωμένο σχέδιο, για να πέσει στα μαλακά σε ότι αφορά την ποινή για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Απλή ανθρωποκτονία»

Είναι δε χαρακτηριστική η φράση του ότι «έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και… το έκαναν…» θέλοντας να πει ότι δόθηκαν πολιτικές διαστάσεις ….χωρίς λόγο. Βέβαια λίγο μετά θέλησε να ανασκευάσει τη φραστική διατύπωση αλλά χωρίς ωστόσο να αλλάζει την ουσία της φράσης του που ήθελε να υποβαθμίσει και εξαφανίσει το πολιτικό κίνητρο της δολοφονίας.

«Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω για αυτό το ατυχές για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία…» είπ0ε λίγο μετά.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας στην πρότασή της έκανε δεκτά εν μέρει τα όσα είπε ο Ρουπακιάς, καθώς δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς του περί ατυχήματος και ότι βρισκόταν σε άμυνα κατά τη στιγμή της δολοφονίας, ωστόσο επί της ουσίας αποδέχτηκε το σκεπτικό ότι ήταν μια ανθρωποκτονία χωρίς πολιτική διάσταση με άνωθεν εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής!

Γελοίοι ισχυρισμοί

Οι ισχυρισμοί πάντως του Ρουπακιά καταρρίφθηκαν στο δικαστήριο καθώς ούτε κάποιος τυχαίος ήταν, ούτε περαστικός, ούτε ένας απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής που δήθεν δεν τον γνώριζε κανείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής όπως ισχυρίζονταν αρχικά όλα τα ανώτερα στελέχη της νεοναζιστικής αυτής συμμορίας.

Μάλιστα σε αυτό το αστείο αφήγημα όσον αφορά τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή επέμεινε ο Ρουπακιάς και κατά την απολογία του αν και τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης συνέτριψαν όλους αυτούς τους γελοίους ισχυρισμούς.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν πριν από λίγο από το Δικαστήριο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς,  ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Παύλος Γερμενής και όλοι οι πρώην βουλευτές.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την ενοχή μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση καθώς έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παπάς

Παράλληλα ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι:

Άγγος

Αποστόλου
Καζαντζόγλου
Καλαρίτης
Μιχαλάρος

Μπαρέκας
Παπαβασιλείου
Παπαδόπουλος
Πόπορη
Ρουπακιάς
Σκιατούνης
Σκάλκος
Στεργιόπουλος
Στράτος
Τσακανίκας
Τσόρβας
Τσαλίκης
Χατζηδάκης
Χρυσαφίτης

Πηγή: tanea.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close