ΕιδήσειςΚύπρος

Στοιχεία για τα κρούσματα στα σχολεία δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας

Στοιχεία για τα περιστατικά ή τις στενές επαφές περιστατικών κορωνοϊού στα σχολεία δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να δίνεται βάση σε υπερβολές ή και αβάσιμες πληροφορίες που προβάλλονται από διάφορους αναρμόδιους  παράγοντες.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι παρακολουθεί τα περιστατικά που σημειώνονται και ότι δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ήταν καταγεγραμμένα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020,

  • στη Δημοτική Εκπαίδευση απουσίαζαν από τα σχολεία είτε ως κρούσματα είτε ως στενές επαφές, 903 μαθητές και μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 1,4 % του συνολικού μαθητικού πληθυσμού,
  • στα Γυμνάσια απουσίαζαν από το σχολείο λόγω πανδημίας 591 μαθητές/μαθήτριες, δηλαδή ποσοστό 2,6 % του συνόλου,
  • ενώ σε Λύκεια/Τεχνικές Σχολές απουσίαζαν 427 μαθητές/μαθήτριες ή ποσοστό 2,0 %.

Επομένως, δεν πρέπει να δίνεται βάση σε υπερβολές ή και αβάσιμες πληροφορίες που προβάλλονται από διάφορους αναρμόδιους  παράγοντες.

Το ΥΠΠΑΝ σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες παρακολουθεί τα περιστατικά που σημειώνονται και δίνονται οι ανάλογες οδηγίες. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μαθητές/μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις και οδηγίες που δίνονται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και τη διεύθυνση του σχολείου.

Σημειώνεται ακόμα ότι σύμφωνα με τη σημερινή κατάσταση απουσίαζαν σε περιορισμό κατ’ οίκον είτε ως κρούσματα είτε ως στενές επαφές,

  • 85 εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης και
  • 37 εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης

Μέσα σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες το ΥΠΠΑΝ και η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καταβάλλουν ιδιαίτερες προσπάθειες για να διορίζονται αμέσως αντικαταστάτες για τους εκπαιδευτικούς που απουσιάζουν. 

Σημειώνεται ότι από την αρχή του σχολικού έτους έχουν γίνει 1993 συμβόλαια αντικατάστασης εκπαιδευτικών Δημοτικής και άλλα 1098 συμβόλαια αντικατάστασης εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης.

Το ΥΠΠΑΝ, οι διευθύνσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί και το γενικό προσωπικό των σχολείων καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close