Σπόρ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκρίθηκε ο Γιώργος Αχιλλέως

Θρίαμβος για την κυπριακή σκοποβολή την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, καθώς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Όσιγιεκ της Κροατίας, ο Γιώργος Αχιλλέως εξασφάλισε την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού στον τελικό του σκητ, πήρε το αργυρό μετάλλιο και παράλληλα τη μία από τις δύο διαθέσιμες Ολυμπιακές κάρτες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΣΚΟΚ), με την πρόκριση του στο «Τόκιο 2020», ο Αχιλλέως προκρίθηκε για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 21 χρόνια, μετά την πρώτη του Ολυμπιακή πρόκριση, στο «Σίδνεϊ 2000» και μαζί με τον ιστιοπλόο Ανδρέα Καριόλου, γίνεται ο μοναδικός Κύπριος με πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς. 

Στον τελικό, ο Αχιλλέως μπήκε πρώτος, αφού είχε 123 στον προκριματικό (25, 25, 24, 25, 24) και παρά την πίεση που του έβαλαν ο Γερμανός Vincent Haaga και ο Φινλανδός Eetu Kallioinen, που επίσης διεκδικούσαν την κάρτα, κατάφερε και τους ξεπέρασε! Ο Gabriele Rosseti, που εν τέλει πήρε το χρυσό και οι Tammaro Cassandro (5ος) και Eric Delaunay (6ος) είχαν ήδη προκριθεί για το Τόκιο και δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν νέα κάρτα για τη χώρα τους. Ο Αχιλλέως με 53/60, έμεινε πίσω από τον Ιταλό, που είχε 55/60 στον τελικό. 

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) συγχαίρει θερμά τον Γιώργο, τους προπονητές του, όλη του την ομάδα, τον Όμιλο του και την οικογένεια του, για τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Με την πρόκριση του Αχιλλέως, πλέον η κυπριακή σκοποβολή μετράει τέσσερις Ολυμπιακές προκρίσεις, αφού ήδη Άντρη Ελευθερίου και Δημήτρης Κωνσταντίνου στο σκητ και Ανδρέας Μακρής στο τραπ έχουν εξασφαλίσει την κάρτα!

Related Articles

Back to top button
Close