ΕιδήσειςΚύπρος

Στο Δικαστήριο οι ύποπτοι για την κομπίνα με τους αστέγους

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν την Κυριακή σχετικά με την κομπίνα με τους αστέγους και την απόσπαση χρημάτων από το κράτος συνολικού ύψους €35.000. 

Πρόκειται για τον 46χρονο πρόεδρο κινήματος για τους άστεγους, έναν 57χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και έναν 66χρονο υπάλληλο του ξενοδοχείου, καθώς επίσης και για τον 76χρονο ο οποίος φέρεται, μετά από υποδείξεις του 46χρονου, να ισχυρίστηκε ότι ήταν άστεγος και διέμενε σε κλουβί, ενώ όπως αποδείχθηκε από εξετάσεις, διέμενε σε κανονική κατοικία.

Εναντίον των τριών πρώτων υπόπτων διερευνούνται τα ποινικά αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, της απόπειρας απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, της απάτης και της απειλής, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ Αυγούστου του 2018 έως και 12/10/2019. Εναντίον του 76χρονου που δήλωνε άστεγος εξετάζεται διαφορετική υπόθεση που αφορά αδικήματα απάτης, συνωμοσίας και απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.  
Υπενθυμίζεται πως, οι τρεις πρώτοι ύποπτοι φέρεται να μετέφεραν άστεγους στο ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε συμφωνία με το κράτος, που καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης. Σε κάποιες περιπτώσεις ελέγχων, λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας, δεν εντόπιζαν τους άστεγους που υποτίθεται φιλοξενούσε το ξενοδοχείο, παρόλο που το κράτος συνέχιζε να καταβάλλει το κόστος διαμονής και σίτισης. Καταγγέλθηκε δε ότι, στην επιμονή τους για έλεγχο, οι λειτουργοί δέχονταν πιέσεις και απειλές. 

Πηγή: philenews

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close