ΕιδήσειςΚύπρος

Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τραυματισμό του στη διαδήλωση στη Λήδρας

Με τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της Αστυνομίας, σημαδεύτηκε η σημερινή δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 11.30π.μ.–1.30μ.μ., στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 Ελληνοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές και 150 Τουρκοκύπριοι από την πλευρά των κατεχομένων, συγκεντρώθηκαν με σκοπό τη διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας.


Σε κάποια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι που βρίσκονταν στη νεκρή ζώνη, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, οι οποίοι δέχθηκαν πετροβολισμό.
Στη συνέχεια, Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές, απετράπησαν από την Αστυνομία από το να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού είχε χτυπηθεί με μεταλλική πινακίδα από Τουρκοκύπριο διαδηλωτή.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έγινε περιορισμένη χρήση ατομικών δακρυγόνων σπρέι, εκ μέρους των αστυνομικών, στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να παραβιάσουν τον αστυνομικό κλοιό και κατ΄ επέκταση το οδόφραγμα, το οποίο παραμένει προσωρινά κλειστό.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close