ΕιδήσειςΚόσμος

Στρατάρχης Χαφτάρ : Κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες που έφερε η Τουρκία στη Λιβύη (vid)

Χωρίς έλεος εξελίσσεται η πολεμική σύρραξη στη Λιβύη, μετά την εμπλοκή της Τουρκίας.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει έλεος απέναντι στους Σύρους τρομοκράτες που έστειλε εναντίον του ο Ταγίπ Ερντογάν στη Λιβύη.

Πληροφορίες από την πλευρά των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αναφέρουν ότι ήδη μαίνονται μάχες με τους Σύρους στην πρωτεύουσα στης χώρας, Τρίπολη.

Οι Σύροι μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη ως μια λύση ανάγκης από την πλευρά του Ερντογάν, προκειμένου να φρενάρουν την κατάληψή της από τον Χαφτάρ, ο οποίος πραγματοποιούσε επέλαση τις τελευταίες ημέρες.

Εξ άλλου, ο τούρκος πρόεδρος έχει επισπεύσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την έγκριση της αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη.

Ήδη, σήμερα, πρόκειται να συνεδριάσει η Εθνοσυνέλευση με αυτό το θέμα.

Χαφτάρ: Κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες

«Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA ( Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – oι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο LNA στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο βίντεο που παρατίθεται ο στρατός του Χαφτάρ αναφέρει ότι υπάρχουν πλάνα από συγκρούσεις με Σύρους στην Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες» τονίζεται ακόμη.

Σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε ο LNA εμφανίζονται δυνάμεις του Χαφτάρ να προελαύνουν προς την Τρίπολη και να καταλαμβάνουν ένα τεθωρακισμένο όχημα τουρκικής κατασκευής.

Στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν Σύροι μαχητές/ μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναμένονται ακόμα 1.000 Σύροι που εκπαιδεύονται σε τουρκικά στρατόπεδα.

Εξάλλου, ο στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι.

Σύμφωνα με τον LNA, συζήτησαν «τις επιπτώσεις της απειλής του κράτους της Τουρκίας που έστειλε τρομοκράτες στη Λιβύη».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Αίγυπτος εγκρίνει την τουρκολιβυκή συμφωνία για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close