Σπόρ

Συγκλονισμός για το θάνατο του Νίκου Χαραλάμπους, το “10” το καλό της Ομόνοιας

Συγκλονισμός στο κυπριακό ποδόσφαιρο για τη σημερινή είδηση της απώλειας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Χαραλάμπους.

Ο αείμνηστος Χαραλάμπους, το «Δέκα το Καλό» της Ομόνοιας όπως τον αποκαλούσαν, διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας μετρώντας 17 συμμετοχές και ένα γκολ, καθώς και επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Ομόνοιας Λευκωσίας, με την οποία πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα και δύο κύπελλα τη δεκαετία του 1970.

Η ανακοίνωση της επίσημης Ομόνοιας αναφέρει::

«Μια μεγάλη μορφή για την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Νίκος Χαραλάμπους, έφυγε σήμερα σε ηλικία 71 χρόνων. Αναμφίβολα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πρόκειται για άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα μας, την οποία υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις από διάφορα πόστα.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και από την προσωπικότητα και τον δυναμισμό που έβγαζε στα γήπεδα.

Άφησε εποχή αγωνιζόμενος στην ΟΜΟΝΟΙΑ για 9 χρόνια, φορώντας τον αριθμό 10 στην πλάτη. Ήταν το “10 το καλό” στην δεκαετία του 1970, στην οποία το “τριφύλλι” σάρωνε τους τίτλους.

Γεννημένος τον Ιανουάριου του 1950, άρχισε να παίζει μπάλα στην Ομόνοια το 1969 και μέχρι το 1978 κατέγραψε 289 συμμετοχές. Πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, ενώ πέτυχε 56 τέρματα. Φόρεσε 19 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της Κύπρου. Είχε σκοράρει, μάλιστα, σε αγώνα της χώρας μας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση, το 1971, ένα από τα σημαντικότερα τέρματα της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία, διέθετε εξαιρετική φυσική κατάσταση και γι’ αυτό απουσίασε απο ελάχιστα παιχνίδια της ομάδας. Ξεχώριζε για την υψηλή τεχνική κατάρτιση, την ποδοσφαιρική ευφυΐα και το δυνατό του σουτ. Θεωρείτο ο “ιθύνων νους’’ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας διετέλεσε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων.

Νίκο Χαραλάμπους, θα είσαι για πάντα στις καρδιές των χιλιάδων ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, η οικογένειά σου, το σπίτι σου, δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.

Αιωνία του η μνήμη».

Related Articles

Back to top button
Close