ΕιδήσειςΚύπρος

Συλλήψεις για διαρρήξεις, καπνικά προϊόντα και ναρκωτικά

Στη σύλληψη 24χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, απόπειρας διάρρηξης κατοικίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, κλεπταποδοχής, παράνομης κατοχής περιουσίας και για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Συγκεκριμένα, στις 4/11/2019 έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, ότι διαπράχθηκε διάρρηξη σε διαμέρισμα στη Λευκωσία, όπου κλάπηκαν διάφορα αντικείμενα αξίας 2,580 ευρώ, ενώ προκλήθηκε ζημιά ύψους 85 περίπου ευρώ. Την ίδια μέρα, ενώ τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκονταν στη σκηνή για εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι υπήρχε παραβίαση και στην πόρτα δεύτερου διαμερίσματος, όπου προκλήθηκε ζημιά ύψους 85 περίπου ευρώ. 
Χθες το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι πρόσωπο του οποίου τα στοιχεία είναι καταχωρημένα στον κατάλογο στοπ λιστ, σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για αναχώρηση. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν στο αεροδρόμιο, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο, ηλικίας 24 ετών, διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 31/10/2019. 
Ακολούθως, σε σωματική έρευνα που έγινε και σε έλεγχο των αποσκευών του, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, μία φωτογραφική μηχανή, τρείς φακοί μεγέθυνσης, ένα tablet και τρία ρολόγια, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή τους. 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα πιο πάνω αντικείμενα, αποτελούν προϊόντα κλοπών που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία. 
Ο 24χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Πρόσωπο ηλικίας 24 ετών συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.
Της σύλληψης του 24χρονου προηγήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα από μέλη του ΟΠΈ Πάφου, χθες βράδυ, στην οικία του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 109 κούτες με τσιγάρα, 65 κουτιά τσιγάρα και πέντε κούτες που περιείχαν καπνό, για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν αφορολόγητα.
Ο 24χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ τα τεκμήρια παραλήφθηκαν από λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων.   
Ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Πάφου και το Τμήμα Τελωνείων διερευνούν την υπόθεση.   

Για ναρκωτικά

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία στην Πάφο, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά παράνομη κατοχή, χρήση και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.
Της σύλληψης του 36χρονου προηγήθηκε έρευνα χθες το πρωί, στην οικία του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, 16 γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 36χρονου, εντοπίστηκε κάνναβη βάρους 123 γραμμαρίων περίπου.
Ο 36χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνά την υπόθεση.   

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close