ΑπόψειςΆρθρα

Συμβάλλουν στον εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού

Ανδρέας Μ. Βασιλείου*

Επειδή οι Τούρκοι διακρίνονται για την πονηριά αλλά και τη θρασύτητά τους επέλεξαν την περίοδο κατά την οποία συνήρχετο η σύνοδος κορυφής (24-25/06/2021 της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πραγματοποιήσουν μεγάλη αεροπορική άσκηση στον εναέριο χώρο (FIR) της Ανατολικής Μεσογείου με την κωδική ονομασία «Αετός της Ανατολής» (Anadolu Kartali).

Και τούτο γιατί ήσαν βέβαιοι ότι ούτε κυρώσεις θα επιβάλλοντο στην Τουρκία αλλά ούτε και η δική μας πλευρά θα ασκούσε το δικαίωμα αρνησικυρίας (BEΤΟ) σε ό,τι αφορά την Τουρκία.

Έτσι πέρασε εντελώς αλώβητη και ας σπεύδουμε περίπου σχεδόν να πανηγυρίζουμε διότι η Ε.Ε. αντιτίθεται στην αξίωσή τους για δημιουργία δύο «ανεξαρτήτων κρατών» στην Κύπρο.

Δεν είχαν άλλη εκλογή από αυτή γιατί υιοθέτηση μιας τέτοιας τουρκικής απαίτησης θα ενεθάρρυνε όλα τα αποσχιστικά κινήματα σε ουκ ολίγες Ευρωπαϊκές χώρες (Καταλονία στην Ισπανία, Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα αποκαλείτο πλέον όχι United Kingdom αλλά Divided Kingdom, διαχωρισμό του Βελγίου σε Φλαμανδούς και Βαλλόνους και πλείστα άλλα).

Τώρα έρχονται και τα Ηνωμένα Έθνη (Λέσχη διεθνών απατεώνων κατά τον αείμνηστο Θεμιστοκλή Δέρβη) και μιλούν για «δύο αυτοδιοικούμενες περιοχές» και κάνουν λόγο για νέα «άτυπη πενταμερή σύνοδο» τον προσεχή Σεπτέμβριο-Οκτώβριο όπου θα σύρουν σ’ αυτή την Κυπριακή  Δημοκρατία ως «ελληνοκυπριακή αρχή».

Στο μεταξύ ας προσπαθήσουμε και προβλέψουμε (να μαντέψουμε αν θέλετε) τι μας επιφυλάσσει ο νεοσουλτάνος Ερτογάν κατά την παράνομη και προκλητική επίσκεψή του στην Κύπρο ανήμερα της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου.

Ποιος άραγε θα τον εμποδίσει να πραγματοποιήσει νέες έκνομες ενέργειές του κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα;

Οι Τούρκοι όχι μόνον έχουν ενσωματώσει τα κατεχόμενα στην Τουρκία (την Αμμόχωστο παρέδωσαν στον δήμο Ικονίου) αλλά έχουν δημιουργήσει και προγεφυρώματα στις ελεύθερες περιοχές αποτελούμενα από τουρκόφρονες και τουρκοπροσκυνημένους που εξακολουθούν ανερυθριάστως να κανοναρχούν ότι θα «επανενώσουν και θα απελευθερώσουν» την Κύπρο στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με Πολιτική ισότητα»!

Όσοι εθελοτυφλούν και δεν αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία μεθοδικά προχωρεί στην ενσωμάτωση και τελικά πλήρη και εσαεί έλεγχο της Κύπρου (και όχι δημιουργία προτεκτοράτου) και εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, ευσυνείδητα συμβάλλουν στον καταποντισμό της Κύπρου.

Υ.Γ. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να μετονομάσει τμήμα της Λεωφ. Αμμοχώστου σε Λεωφ. Δημήτρη Χριστόφια είναι άστοχη. Το ίδιο θα ίσχυε αν έδιδε το όνομα Γλαύκου Κληρίδη, Τάσου Παπαδόπουλου ή Σπύρου Κυπριανού. Μπορούσε να δώσουν το όνομα Δημήτρη Χριστόφια σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο. Όταν αυτή τη στιγμή η Τουρκία ουσιαστικά «καταβροχθίζει» και την Αμμόχωστο και δεν πρόκειται κανείς να την σταματήσει αυτοί οι οποίοι πήραν την απόφαση όχι μόνον δεν κινούνται από πατριωτικά ελατήρια αλλά έχουν καταφέρει μια πισώπλατη μαχαιριά στους Αμμοχωστιανούς.

*Πρώην συνδικαλιστής

Related Articles

Back to top button
Close