ΕιδήσειςΚύπρος

Συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας είχαν τα 15 μέλη της που διώκονται ποινικά

Συνάντηση και με τα δεκαπέντε μέλη της Αστυνομίας που διώκονται ποινικά για τους χειρισμούς τους στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών, είχε την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης είπε ότι κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η στήριξη προς τα μέλη της Δύναμης, στη βάση της βασικής αρχής ότι ο καθένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

«Η στήριξη στα μέλη μας είναι δεδομένη, διότι ανεξάρτητα από το αν αυτή τη στιγμή περνούν τούτη τη συγκεκριμένη δοκιμασία δεν παύουν να είναι αθώα», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους από αρμόδιο δικαστήριο και να εκδοθεί η τελική απόφασή του, πρόσθεσε.

Είπε ότι οι συγκεκριμένοι Αστυνομικοί παραμένουν στις θέσεις τους, διατηρώντας το τεκμήριο της αθωότητας «και οφείλουμε ως ηγεσία να σταθούμε δίπλα τους».

Είπε ότι οι ίδιοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους μέσω δικηγόρων.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν τίθεται θέμα σ΄αυτή την περίπτωση τα μέλη της Αστυνομίας να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση, όπως είπε, δεν συντρέχουν οι λόγοι ούτε οι προϋποθέσεις για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close