ΕιδήσειςΚύπρος

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για την υπόθεση μεταναστών

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 43 και 53 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, σχετικά με την άφιξη 131 μεταναστών, που επέβαιναν σε πλοιάριο στα ανοιχτά της επαρχίας Πάφου και διασώθηκαν από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.
          Το πλοιάριο που μετέφερε τους μετανάστες, εντοπίστηκε από τα ραντάρ γύρω στις 8.35π.μ. σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου. Σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, έπλευσε προς την περιοχή και γύρω στις 10.30π.μ., ανέκοψε και στη συνέχεια ρυμούλκησε το πλοιάριο, στο λιμανάκι του Λατσιού.
          Όπως διαπιστώθηκε στο πλοιάριο επέβαιναν 131 άτομα, από τα οποία 118 είναι άνδρες, πέντε γυναίκες και οκτώ ανήλικοι. Αφού καταμετρήθηκαν και ε   λέχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.
          Μαζί με το πλοιάριο, που μετέφερε τους μετανάστες, εντοπίστηκε να εισέρχεται στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και δεύτερο σκάφος, το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ακάμα. Σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας, καταδίωξε το σκάφος και κατάφερε να το ανακόψει στην περιοχή της Λάρας.
          Εντός του σκάφους, επέβαιναν δύο πρόσωπα, ηλικίας 43 και 53 ετών, εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.
          Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close