ΕιδήσειςΚύπρος

Συνελήφθη 40χρονος στη Λάρνακα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Η Αστυνομία συνέλαβε 40χρονο στην επαρχία Λάρνακας για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συνεχίζει τις εξετάσεις.
 
Στην ανακοίνωση η Αστυνομία προσθέτει ότι ανακρινόμενος ο 40χρονος, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία από την Europol, σύμφωνα με την οποία χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα αρχείο βίντεο, με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Αφού από τις εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 40χρονου υπόπτου, αυτός εντοπίστηκε στην επαρχία Λάρνακας, γύρω στις 1.00 το μεσημέρι της Πέμπτης και συνελήφθη από μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην κατοχή του 40χρονου ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοικία του, εντόπισαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία φορητή συσκευή φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων – USB. Τα ανευρεθέντα κατακρατήθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Ανακρινόμενος ο 40χρονος, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Related Articles

Back to top button
Close