ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «oι έλεγχοι και  οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες».

Ιδιαίτερη έμφαση «δίνεται στις περιοχές των αλυκών, όπου παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή. Επίσης ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες έκτος λειτουργίας και άλλοι χώροι με στάσιμα νερά».

Ο Δήμος Λάρνακας «καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψής των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών».

Σημειώνεται ότι το κοινό για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816557/559/562.

Related Articles

Back to top button
Close