Υγεία

Συστάσεις για προστασία καταναλωτών σε σημεία πώλησης καλλυντικών από Φαρμακευτικές Υπηρεσίες

Σε συστάσεις προς τους καταναλωτές αλλά και στα υποστατικά πώλησης καλλυντικών, προβαίνουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.
 
Συγκεκριμένα:

  • Για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, συστήνεται όπως δεν γίνεται χρήση δοκιμαστικών συσκευασιών (testers) στα διάφορα σημεία πώλησης καλλυντικών προϊόντων. Μπορεί να επιτρέπεται ωστόσο η παροχή δειγμάτων μίας χρήσης (free samples) προς τους καταναλωτές για δοκιμή των καλλυντικών προϊόντων.
  • Αναφορικά με τα προϊόντα μακιγιάζ, γίνεται εισήγηση όπως στα διάφορα σημεία πώλησης υπάρχουν διαθέσιμα ειδικά καρτελάκια, στα οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τα χρώματα των ειδών μακιγιάζ τυπωμένα.
  • Αναφορικά με τα αρώματα, συστήνεται όπως γίνεται δοκιμή τους από τους καταναλωτές, μόνο με τη χρήση ειδικών χάρτινων λωρίδων που συνήθως είναι διαθέσιμες στα διάφορα σημεία πώλησης και όχι με κατευθείαν εφαρμογή τους στο δέρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Τομέα Καλλυντικών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close