ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Συστάσεις του Δήμου για ακραία καιρικά φαινόμενα

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λακατάμιας προβαίνει σε συστάσεις στους πολίτες για να λάβουν προληπτικά μέτρα ενόψει των ακραίων φαινομένων που παρατηρούνται αυτές τις μέρες.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός για τις επόμενες μέρες θα είναι άστατος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων τοπικών καταιγίδων  να είναι ορατό. 

Παρ’ όλο που οι εργασίες ελέγχου και καθαρισμού των φρεατίων/ σχαρών/ οχετών ομβρίων υδάτων, από τα συνεργεία του Δήμου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, παρακαλούμε όλους τους δημότες μας όπως φροντίσουν οι σχάρες που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους να είναι καθαρές και αποφεύγουν να τοποθετούν κλαδέματα ή άλλα αντικείμενα σε σημεία που μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να αποτρέψουν τη φυσική ροή του νερού.  

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, κενών τεμαχίων ή υποστατικών σε περιοχές με σημαντική υψομετρική διαφορά, να μεριμνήσουν ώστε τα όμβρια νερά να μην διοχετεύονται από τα δικά τους τεμάχια ή υποστατικά σε γειτονικές περιουσίες.

Συστήνουμε επίσης, στους ιδιοκτήτες υπογείων, να προμηθευτούν αντλίες νερού ή να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες, και να ασφαλίσουν τις ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα, έναντι κινδύνου πλημμυρών.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 99174644″.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close