ΕιδήσειςΚύπρος

Συστήθηκε ως καπετάνιος και της απέσπασε 31.200 ευρώ-Απάτη μέσω διαδικτύου

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία μετά από καταγγελία 34χρονης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γυναίκα 34 ετών που διαμένει στη Λευκωσία, κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από ένα πρόσωπο που γνώρισε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος στην συνέχεια την εξαπάτησε για το χρηματικό ποσό των 31.000 ευρώ περίπου.

Όπως η ίδια ανέφερε στην Αστυνομία η ίδια, πίστεψε τον άγνωστο άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε μέσω twitter με αποτέλεσμα να εμβάσει σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών χρηματικό ποσό πέραν των 31 χιλιάδων ευρώ.   

H παραπονούμενη ανέφερε στην Αστυνομία,  ότι συνομιλούσε με κάποιον ο οποίος της παρουσιάστηκε με την ιδιότητα του  καπετάνιου  με το όνομα “Πέτρος”. Το αδίκημα διεπράχθη στις αρχές Ιουλίου όταν ο δήθεν καπετάνιος της ανέφερε ότι είχε χαλάσει το πλοίο του λόγω μηχανικής βλάβης και της ζήτησε χρήματα που χρειαζόταν. Της ζήτησε να επικοινωνήσει με συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω συγκεκριμένου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail, ώστε να διευθετήσει την αποστολή ανταλλακτικών για επιδιόρθωση της βλάβης στο καράβι.
Αφού η παραπονούμενη πίστεψε το ύποπτο πρόσωπο και αφού επικοινώνησε με την κατ’ ισχυρισμό εταιρεία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευθέτησε την αποστολή μέσω τριών εμβασμάτων από τράπεζα στην επαρχία Πάφου, του χρηματικού ποσού των 31,200 ευρώ συνολικά. Τα τρία εμβάσματα έγιναν σε τρεις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, που της δόθηκαν από το δράστη ή δράστες της απάτης. Δικαιούχοι των τριών λογαριασμών, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες του εξωτερικού, είναι τρία ύποπτα πρόσωπα.
Η παραπονούμενη προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, αφού μετά το έμβασμα των χρημάτων, προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ύποπτο πρόσωπο, ωστόσο διαπίστωσε ότι, ο λογαριασμός του στη διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απενεργοποιηθεί.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.
Με αφορμή την νέα αυτή υπόθεση απάτης, η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις περιπτώσεις διαδικτυακής επικοινωνίας του με άγνωστα πρόσωπα. Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες, όταν τα πρόσωπα αυτά ζητούν πληροφορίες για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή και την καταβολή χρημάτων μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή άλλου ιδρύματος μεταφοράς χρημάτων ή και μέσω διαδικτυακής συναλλαγής e-Βanking ή i-Banking.
Το κοινό προτρέπεται να ενημερώνει την Αστυνομία για παρόμοια περιστατικά ύποπτης διαδικτυακής επικοινωνίας, μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Αστυνομίας για καταγγελίες ηλεκτρονικού εγκλήματος στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close