ΕιδήσειςΚύπρος

Σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών

Σχέδιο που αφορά την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών στις οικίες, για φόρτιση είτε ηλεκτρικών είτε υβριδικών αυτοκινήτων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δαπάνη είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «στη σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε αποφάσεις για το νέο σχέδιο κινήτρων που συμπληρώνουν τις αποφάσεις της περασμένης βδομάδας σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την κυβερνητική πολιτική για προώθηση των αυτοκινήτων αυτών, καθώς και τα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σημείων φόρτισης αλλά και έξυπνων μετρητών στις οικίες, για φόρτιση είτε ηλεκτρικών είτε υβριδικών αυτοκινήτων.

Το σχέδιο αφορά τρεις υποκατηγορίες:

Η πρώτη είναι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών.

Η δεύτερη, για όσους έχουν φωτοβολταϊκά, αφορά την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και σημείων φόρτισης.

Και η τρίτη κατηγορία αφορά όσους έχουν φωτοβολταϊκά και σημεία φόρτισης, για την εγκατάσταση έξυπνου μετρητή.

Η δαπάνη είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας».

Πρόσθεσε ότι στο στάδιο αυτό το σχέδιο θεωρείται πιλοτικό.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close