ΕιδήσειςΚύπρος

Σχολικά είδη για 5.500 μαθητές και μαθήτριες προσέφερε το ΚΕΠΑΚΥ

Η προσφορά και η οικονομική στήριξη εθελοντικών φορέων αποτελεί ανάγκη και προτεραιότητα όλων μας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, με αφορμή την παράδοση σχολικών τσαντών και γραφικής ύλης για 5.500 μαθητές και μαθήτριες, από το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σοφοκλέους (ΚΕΠΑΚΥ).
 

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Χριστοφή εξέφρασε τις ευχαριστίες της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας στους φορείς που διαχρονικά προσφέρουν εθελοντικά σε οικογένειες και παιδιά που χρειάζονται οικονομική στήριξη.

«Δυστυχώς, λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας που ταλανίζει το νησί μας και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας και σε τομείς άμεσα συνυφασμένους με την ασφάλεια, ευημερία και υγεία των μαθητών και μαθητριών, όλων των βαθμίδων, η προσφορά και οικονομική στήριξη εθελοντικών φορέων αποτελεί ανάγκη και προτεραιότητα όλων μας», συμπλήρωσε.

Ως Συνομοσπονδία Γονέων, συνέχισε, στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και ήδη «έχουμε συνδράμει στην αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και οικονομική στήριξη ευάλωτων οικογενειών».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, υπέδειξε ο κ.Χριστοφή, συνοδοιπόρος ήταν η Κίτρινη Γραμμή βοήθειας και αλληλεγγύης και το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σοφοκλέους, ΚΕΠΑΚΥ, το οποίο πρόσφερε σχολικές τσάντες και γραφική ύλη σε 5.500 μαθητές και μαθήτριες παγκύπρια.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εισφορές που έχουν γίνει στη Συνομοσπονδία και που ήδη έχει αρχίσει να μεταφέρεται στις επαρχίες και να διανέμεται στους Συνδέσμους Γονέων, από την περασμένη Τρίτη.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά έστειλε από την πλευρά του ο ιδρυτής του ΚΕΠΑΚΥ, Ανδρέας Σοφοκλέους, καλώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, «να είναι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, να κάνουν τις προσπάθειες τους για μόρφωση και να έχουν υπόψη τους ότι τα χρόνια της φοίτησης, από τη δημοτική μέχρι την ανώτατη εκπαίδευση, είναι τα καλύτερα στη ζωή του ανθρώπου».

Σημείωσε δε ότι απλά πράγματα, όπως μια σχολική τσάντα και μια κασετίνα, δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους, γι αυτό «εμείς, θέλοντας να χαλάσουμε κάθε εστία ρατσισμού και bullying, κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να μην νιώθουν μειονεκτικά τα παιδιά αυτά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σοφοκλέους είπε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί 22.500 πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close