ΕιδήσειςΚύπρος

Σύλληψη πέντε προσώπων για παράνομη κατοχή ή παρασκευή ελεγχόμενων φαρμάκων

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας που αφορούσε την παραγωγή ή παρασκευή ελεγχόμενων φαρμάκων, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν στις 16 Ιουνίου, 2020, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας παρά το Ζύγι, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 31χρονος. 

Ο οδηγός του οχήματος προσπαθώντας να διαφύγει, συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε. Ο 31χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί πεζός αφού προηγουμένως έσπρωξε μέλος της Αστυνομίας. Ανακόπηκε όμως και συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα. 

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του διάφορες πρόδρομες ουσίες παραγωγής ναρκωτικών. 

Κατά τον ίδιο χρόνο και στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μέλη της ΥΚΑΝ που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λεμεσό, είδαν άντρα ηλικίας 26 ετών και γυναίκα ηλικίας 26 ετών, να εξέρχονται από αυτό και να πετούν σε παρακείμενο κάλαθο σακούλες με σκεύη από τα οποία φέρεται να αναδυόταν περίεργη μυρωδιά. Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 23χρονο, εντοπίστηκε ποσότητα μεταμφεταμίνης και συνελήφθη. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο τους, εντοπίστηκε ένα μεγάλο μαχαίρι και ένα πτυσσόμενο ρόπαλο. Συνελήφθησαν και οι δύο για παράνομη κατοχή επιθετικών οργάνων. Εντοπίστηκαν επίσης, δύο φιάλες που περιείχαν άγνωστη ουσία που πιστεύεται ότι είναι πρόδρομη ουσία παραγωγής ναρκωτικών. 

Σχεδόν ταυτόχρονα, σε άλλο σημείο της Λεμεσού, μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν γυναίκα ηλικίας 35χρόνων, στην κατοχή της οποίας υπήρχε μικρή ουσία μεθαμφεταμίνης και συνελήφθη. 

Τέλος, σε σημείο της Λεμεσού, εντοπίστηκε και ανακόπηκε 27χρονος στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε χρηματικό ποσό ύψους €2,565 για το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις όσο αφορά την προέλευση του. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιεί, εντοπίστηκαν επίσης διάφορα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. 

Τα πέντε πιο πάνω πρόσωπα, οδηγήθηκαν χθες 17/6/2020 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διατάγματα διήμερης κράτησης τους. 

Η ΥΚΑΝ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close