ΕιδήσειςΚύπρος

Σύλληψη υπόπτου για απάτη σε βάρος εταιρίας

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχηγείου, διερευνά τα πιο πάνω αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν σε βάρος Κυπριακής εταιρίας, μεταξύ των ετών 2011 – 2012, στην Κύπρο, στην Ουκρανία, στην Ελβετία και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.


Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, πρόσωπα τα οποία έλεγχαν την εταιρία, προέβησαν σε διάφορες αγορές μετοχών. Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι η πληρωμή από την εταιρία, έγινε με πολύ μεγαλύτερο τίμημα από την πραγματική αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.
Με τον τρόπο αυτό, τα εν λόγω πρόσωπα κατάφεραν και αποξένωσαν (σε 7 περιπτώσεις) από τους λογαριασμούς της εταιρίας σε Κύπρο και Ελβετία, το συνολικό ποσό των 92 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.


Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία προχώρησε στις 17/10/2019, στην έκδοση πέντε ενταλμάτων σύλληψης, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκαν και αντίστοιχα Ευρωπαϊκά εντάλματα.
Βάσει του Ευρωπαϊκού εντάλματος, ένας εκ των υπόπτων, ηλικίας 42 ετών, συνελήφθη στις 17/01/2020 στη Βουδαπέστη και ακολούθως στις 29/01/2020 παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές, όπου συνελήφθη βάσει του εθνικού εντάλματος σύλληψης.
Το ΓΔΟΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close