ΕιδήσειςΚύπρος

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Γιατί ξεχάστηκαν οι υπερχρεώσεις τραπεζών;

Με ανακοίνωση του ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, αναφέρει ότι “μετά λύπης του, παρατηρεί ότι το θέμα των νέων χρεώσεων των τραπεζών που επιβλήθηκαν στους καταναλωτές τα τελευταία δυο χρόνια, φαίνεται να ξεχάστηκε”.

Για το θέμα αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, όλοι ανεξαίρετα οι αρχηγοί κομμάτων, η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, με δημόσιες δηλώσεις τους παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν υπερχρεώσεις από τις τράπεζες και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για συγκράτησή τους.

Συνεχίζοντας ο Σύνδεσμος σημειώνει:

“Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής εξέτασε το θέμα σε τρεις συνεδρίες της και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε αυτή την ενέργεια των τραπεζών. Ο Υπουργός Οικονομικών μαζί με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ανακοίνωσαν ότι έκαναν μελέτη και θα ανακοίνωναν μέτρα συγκράτησης, τουλάχιστον κάποιων από τις βασικές χρεώσεις, περιλαμβανομένου και καθορισμού πλαφόν. Η ανακοίνωση των μέτρων θα γινόταν αρχές Μαρτίου 2020. Τι έγινε και ξεχάστηκαν όλα;

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, δεν ξέχασε. Καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να προχωρήσουν στην έκδοση του Διατάγματος που ανάγγειλαν για συγκράτηση, τουλάχιστο, κάποιων βασικών χρεώσεων των τραπεζών.

Είναι αδιανόητο, δυο χρόνια μετά την έναρξη της επιβολής των νέων χρεώσεων των τραπεζών και τη γενική παραδοχή ότι επιβάλλονται από τις τράπεζες υπερχρεώσεις κατά παράβαση του Νόμου, ο Υπουργός Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να μη ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από την εφαρμογή του νόμου για τη συγκρισιμότητα των τελών, Ν. 64(Ι)/2017.

 Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είναι η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του πιο πάνω Νόμου. Τι κάνει προς την κατεύθυνση της επιβολής εύλογων χρεώσεων από τις τράπεζες, όπως προνοείται στο Νόμο και είναι η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του;

Ο Υπουργός Οικονομικών γιατί ξέχασε την έκδοση του σχετικού Διατάγματος”;

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close