ΕιδήσειςΚύπρος

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Δικαιώθηκε για καταγγελία του Public, πρόστιμο €50.000

Ανακοίνωση του Κυπριακούς Συνδέσμου Καταναλωτών αναφέρει ότι, τον Νοέμβριο του 2018, υπέβαλε καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή εναντίον της εταιρείας ITC Public World Ltd για παραπλανητικές διαφημίσεις, διαφήμιση «δόλωμα», κατά την εβδομάδα του Black Friday.

Συγκεκριμένα η εταιρεία διαφήμιζε συγκεκριμένα προϊόντα σε συγκεκριμένες χαμηλές τιμές και όταν οι καταναλωτές ζήτησαν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα κατά την περίοδο που διαφημίζονταν, δεν ήταν διαθέσιμα προς πώληση.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, με την Απόφασή της με αριθμό 2020/02/ΑΠ, βρήκε δικαιολογημένη την καταγγελία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στην εταιρεία ύψους €50 000 ευρώ.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί όλους τους καταναλωτές που ζητούν να αγοράσουν κάποιο προϊόν που διαφημίζεται (κυρίως σε μειωμένη τιμή) και δεν υπάρχει προς πώληση κατά την περίοδο της διαφήμισης, να το καταγγέλλουν αμέσως στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, τηλέφωνο 1429, ή στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών. Είναι καιρός οι καταναλωτές να μη ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Το πλήρες κείμενο της Απόφασης 2020/02/ΑΠ της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close