ΕιδήσειςΚύπρος

Σύνδεσμος Καταναλωτών: Οι παραβάσεις συνεχίζονται, νέες καταγγελίες για οργανωμένα ταξίδια

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι “δυστυχώς το Κράτος, η Βουλή και οι Αρμόδιες Αρχές όχι μόνο δεν προστάτευσαν τα νόμιμα δικαιώματά σας αλλά παράνομα σας αφαίρεσαν κάποια από αυτά. Για το θέμα αυτό ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εξέδωσε σειρά ανακοινώσεων τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.katanalotis.org.cy “.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών έγιναν νέες καταγγελίες ότι τουριστικοί πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών παραβιάζουν διατάξεις και του νέου νόμου, Ν.59(Ι)/2020. Συγκεκριμένα προσφέρουν πιστωτική σημείωση, voucher, με μικρότερη αξία από αυτή που πλήρωσε ο καταναλωτής με το δικαιολογητικό ότι είναι διοικητικά ή άλλα έξοδα.

Δυστυχώς στο νέο νόμο δεν ορίζεται Αρμόδια Αρχή στην οποία θα μπορούν να διαβιβαστούν για διερεύνηση οι νέες καταγγελίες που καταγράφηκαν στο Σύνδεσμο και ούτε προνοούνται οποιεσδήποτε ποινές για παραβάσεις του νέου νόμου. Ως εκ τούτου, το Κράτος που προώθησε το νομοσχέδιο και η Βουλή που το ψήφισε σε νόμο, άφησαν για ακόμα μια φορά τους καταναλωτές απροστάτευτους.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, θεωρεί αδιανόητο παράνομα να αφαιρούνται από τους καταναλωτές νόμιμα δικαιώματα και τώρα, για ακόμα μια φορά, να αφήνονται οι καταναλωτές απροστάτευτοι με το να μη έχουν πού να υποβάλουν τις νέες τους καταγγελίες για τη μη έκδοση πιστωτικής σημείωσης στο πλήρες ποσό που κατέβαλαν για το ταξίδι τους που ακυρώθηκε. Ουσιαστικά οι καταναλωτές δεν μπορούν να βρουν ή ακόμα και να διεκδικήσουν το δίκαιό τους.

Τέλος, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί αδικαιολόγητη την  καθυστέρηση που παρατηρείται από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στην ολοκλήρωση της έρευνας των καταγγελιών του εναντίον διοργανωτών ταξιδιών. Οι καταγγελίες του Συνδέσμου διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από τις 03 Μαΐου 2020. Ο Σύνδεσμος ελπίζει και εύχεται να μην υπάρχει κάποια σκοπιμότητα για την όλη καθυστέρηση”. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close