ΕιδήσειςΚύπρος

Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά βόρεια του Κούρη

Σε κινητοποίηση τέθηκα χθες βράδυ πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λεμεσό για κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε γύρω στις 19:20 βόρεια του υδατοφράκτη Κούρη. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες αργότερα αφού έκαψε έκταση 4 εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και χαρουπόδεντρα σε δύσβατη περιοχή στην Άλασσα, βόρεια του υδατοφράκτη του Κούρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν επιχειρήσει τα πυροσβεστικά πτητικτά μέσα.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στην περιοχή επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας και ένα του Τμήματος Δασών, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με ακόμα ένα πυροσβεστικό όχημα από την ΕΜΑΚ με το πλήρωμα του. Επίσης βοήθησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα βυτιοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από τα Κοινοτικά Συμβούλια Μοναγρούλι και Άλασσας.
  Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εργάζονταν με τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Στην περιοχή θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close