ΕιδήσειςΚύπρος

Τέλος Απριλίου αναμένεται ταυτοποίηση αριθμού οστών αγνοουμένων

Έως το τέλος Απριλίου αναμένεται η ταυτοποίηση αριθμού οστών αγνοουμένων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Λεωνίδας Παντελίδης, εκπρόσωπος της Ε/κ κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ). Διευκρίνισε ότι κάποια από τα οστά αυτά έχουν εντοπιστεί πιο πρόσφατα, και κάποια μπορεί να είναι και ορισμένων χρόνων.
 
«Δεν μπορούμε να κάνουμε πάντα ταυτοποιήσεις αμέσως, γίνεται και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη προσπάθεια κάποτε.

Αλλά αυτές τις μέρες θα έχουμε ένα αριθμό από ταυτοποιήσεις. Δεν είναι ευρήματα του 2021, αλλά θα έχουμε ταυτοποιήσεις με βάση παλαιότερα ευρήματα, κάποια είναι περισσότερο πρόσφατα, ορισμένα λίγο παλαιότερα», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι μέχρι να ειδοποιηθούν οι οικογένειες δεν είναι ορθό να γίνονται ανακοινώσεις για συγκεκριμένο αριθμό οστών ή τοποθεσία στην οποία ανευρέθηκαν.

Ο εκπρόσωπος της Ε/κ κοινότητας είπε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένας αριθμός οστών στο εργαστήριο που ανέρχεται στα 200 περίπου για τα οποία δεν έγινε ταυτοποίηση. Από αυτά τα 200 ένας αριθμός ενδεχομένως να μην ταυτοποιηθεί ποτέ, γιατί, όπως εξήγησε ο κ. Παντελίδης, κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα οστά να είναι άσχετα με αγνοούμενους, να είναι αρχαιολογικά ευρήματα και άλλα.

«Υπάρχει ένας αριθμός περίπου 35-40 οστών τα οποία είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει καλή ελπίδα ότι από αυτά τα 200 οστά στο εργαστήριο περίπου 35-40 σχετικά σύντομα θα μας δώσουν αποτελέσματα». Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση ενός αριθμού από αυτά, ανέφερε ο κ. Παντελίδης.
Είπε ακόμη ότι υπάρχουν άλλα 40 οστά τα οποία φαίνεται ότι κάποια στιγμή θα αποδώσουν και αυτά αποτελέσματα, αλλά αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν ακόμη προχωρήσει και περιλαμβάνονται σε μια δεύτερη κατηγορία.

Related Articles

Back to top button
Close