ΕιδήσειςΚύπρος

Τέλος του 2021 αρχίζει ο δρόμος Κοκκινοτριμιθιάς – Ευρύχου

Κατά ένα χρόνο αργότερα μετατίθεται η έναρξη του έργου για κατασκευή δρόμου από την Κοκκινοτριμιθιά στην Ευρύχου, όπως ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών. Ο δρόμος που ενδιαφέρει τόσο κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Λακατάμιας, αλλά κυρίως τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, θα προχωρήσει με νέα χρονοδιαγράμματα.

Η κ. Αναστασιάδου παρουσίασε τα νέα χρονοδιαγράμματα που μεταφέρουν κατά ένα χρόνο αργότερα την έναρξη των έργων, δηλαδή το τμήμα Δένειας – Αστρομερίτη στο τέλος του 2021 και το τμήμα Ευρύχου – Αστρομερίτη στα τέλη του 2023.

Βάσει προηγούμενης ενημέρωσης που το Υπουργείο είχε δώσει στην επιτροπή, οι σχεδιασμοί για το τμήμα Αστρομερίτη – Ευρύχου (12 χλμ) προνοούσαν έναρξη των κατασκευαστικών έργων το 2020 και για το Τμήμα Δένειας – Αστρομερίτη (19 χλμ) προνοούσαν έναρξη των έργων στα τέλη του 2023.

Κατά τη συνεδρία οι επικεφαλής των επηρεαζόμενων κοινοτήτων μετέφεραν για ακόμη μια φορά κραυγή αγωνίας, καθότι εγείρονται θέματα ασφάλειας, αλλά και απομόνωσης των κοινοτήτων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι τους να μειώνονται. Όπως αναφέρθηκε, ο δρόμος που συνδέει τη Λευκωσία με το Τρόοδος χρονολογείται από το 1971.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close