ΕιδήσειςΚύπρος

Τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών -Πυροσβεστών Κύπρου και Ελλάδας

Τη μνήμη των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών και Πυροσβεστών της Κύπρου και της Ελλάδας, τίμησαν οι Αθλητικές Ενώσεις Αστυνομικών Κύπρου και Ελλάδας, με ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο επίσκεψης στη χώρα μας, αποστολής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αστυνόμο Α΄ κ. Γεώργιο Τζατζάκη.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας διεξήχθη χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Γερμασόγειας, μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων των δύο Αθλητικών Ενώσεων.

Η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Κύπρο πραγματοποιείται για ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου (Α.Ε.Α.Κ.) και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας (Α.Ε.Α.Ε.).

Την Ελληνική Αποστολή είχε υποδεχθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας, την περασμένη Τρίτη, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης. Χαιρετίζοντας την επίσκεψη των μελών της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας και την πρωτοβουλία για διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης ανάφερε πως ο σκοπός της εκδήλωσης, να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς και Πυροσβέστες της Κύπρου και της Ελλάδας, είναι ιερός.

Κατά τη συνάντηση της Τρίτης, με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Α.Ε.Α.Ε., κ. Δημήτρης Τζαφόλιας, σημείωσε την ιδιαίτερη συνεργασία που αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια οι δύο Αθλητικές Ενώσεις και υπογράμμισε πως η μνήμη των συναδέλφων Αστυνομικών και Πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος πρέπει να παραμένει άσβεστη.

Του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, ακολούθησε χθες το βράδυ δείπνο φιλοξενίας προς την Ελληνική Αποστολή, στο οποίο παρέστη ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης. Ο Αρχηγός Αστυνομίας απένειμε αναμνηστικό έπαθλο στην νικήτρια του ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας, ενώ ενθύμια δώρα έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Κύπρου συστάθηκε το 1991, με σκοπό την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και την ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των εν ενεργεία αστυνομικών στην Κύπρο και των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ευρώπης και του κόσμου γενικότερα. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1990, είχε αντίστοιχα ιδρυθεί η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close