ΕιδήσειςΚύπρος

Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τίθενται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπ. Υγείας

Στον ευρύτερο κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας εντάσσονται τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα  με ανακοίνωση του Υπουργείου, την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), με συμμετοχή και εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο ΠΑΣΙΝ έθεσε στη διάθεση της πολιτείας τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν στον ευρύτερο κεντρικό σχεδιασμό , σε συνεργασία με τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η συμμετοχή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στον καθολικό σχεδιασμό του Συστήματος Υγείας της Κύπρου, για αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σημαντική και απαραίτητη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να αναλύσει στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΙΝ τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας και τις ενέργειες που λαμβάνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, ώστε να προετοιμαστούν να διαχειριστούν την πανδημία. Στην παρούσα φάση και ενόψει της προετοιμασίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά. Η συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια θα αναθεωρείται ανάλογα με τον ευρύτερο σχεδιασμό.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close