ΔήμοςΗ Πόλη Μας

Τα μέτρα του Δήμου Λακατάμιας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λακατάμιας πληροφορεί τους δημότες για τα μέτρα που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ανάμεσα τους, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο είναι το κλείσιμο του Γραμμικού Πάρκου.

Η σχετική ενημέρωση για όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις που αναλήφθηκαν:

“Η Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Υπηρεσία του Δήμου Λακατάμιας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κυβέρνησης για λήψη μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σας ενημερώνουν για τα πιο κάτω:

 • Τα γραφεία του Δήμου θα είναι κλειστά για το κοινό μέχρι τις 13 Απριλίου 2020.  Παρακαλούνται οι Δημότες  να χρησιμοποιούν τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, όπως αναγράφονται πιο κάτω.
 • Αναστέλλονται:
 • Οι πολιτικοί γάμοι, μέχρι την 30η Απριλίου 2020.
 • Η παραλαβή και πληρωμή αιτήσεων (αδειών οικοδομής, αδειών διαχωρισμού, πιστοποιητικά έγκρισης κ.λ.π.) και η εξυπηρέτηση κοινού.
 • Η παραλαβή / έκδοση αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και του Υγειονομικού Πιστοποιητικού και η εξυπηρέτηση κοινού.
 • Η παραλαβή / έκδοση άδειας καπνού και η άδεια σκύλου.
 • Αναβάλλονται:
 • Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
 • Όλες οι προγραμματισμένες συνεδρίες και συναντήσεις.
 • Το Ταμείο του Δήμου είναι κλειστό. Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της JCC (ακόμα και αν οι λογαριασμοί  έχουν λήξει). 
 • H Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 22 Απριλίου 2020.
 • Τα προγράμματα του Πολυδύναμου Κέντρου και του Ανοικτού Σχολείου Λακατάμιας αναβάλλονται μέχρι την επαναλειτουργία των σχολείων.
 • Οι παιδικές χαρές και τα δημοτικά πάρκα (συμπεριλαμβανομένων του Γραμμικού Πάρκου, του γηπέδου καλαθόσφαιρας και του πάρκου τροχοπεδιλισμού)  θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τη λήξη των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για μείωση  της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 • Διευθετήσεις για προμήθεια των προπληρωμένων σακούλων κλαδεμάτων (πρόγραμμα ΠοΠ)

Οι  προπληρωμένες σακούλες κλαδεμάτων,  θα πωλούνται από το γραφείο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Δημαρχείου, απέναντι από το χώρο στάθμευσης των υπαλλήλων του Δήμου (θα υπάρχει ειδική σήμανση), από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ..   Η περισυλλογή των σακούλων θα συνεχιστεί κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από το Δήμο (το πρόγραμμα δίδεται με τις σακούλες).

–  Απολυμάνσεις Δημόσιων Χώρων

Συνεχίζεται η απολύμανση των δημόσιων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κτηρίων του Δημαρχείου και του Πολυδύναμου, των παιδότοπων, των πάρκων, των  στάσεων λεωφορείων και του Γραμμικού Πάρκου. 

 • Εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων δημοτών μας, από το Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας

Όσοι δημότες είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν έχουν βοήθεια από κάποιο μέλος της οικογένειας  τους, μπορούν να επικοινωνούν με το 22443747 (Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.) και να αναφέρουν τα τρόφιμα και φάρμακα που θα ήθελαν να προμηθευτούν.  Το προσωπικό του Πολυδύναμου, θα αξιολογεί τα αιτήματα και θα δίνει τις απαραίτητες λύσεις.

Στόχος μας είναι να περιοριστεί η άσκοπη μετακίνηση των ευάλωτων ομάδων.

Τέλος σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός πως το προσωπικό του Δήμου είναι μειωμένο λόγω των μέτρων που λήφθηκαν, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όλες οι ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως είναι η αποκομιδή των σκυβάλων, η καθαριότητα, επείγουσες εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών κλπ,  θα συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με τις εκάστοτε υποδείξεις.

Τρόποι Επικοινωνίας με το Δήμο:

Για πληροφορίες το κοινό μπορεί να καλεί στο τηλέφωνο 22364000, και να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση www.lakatamia.org.cy, από τη δωρεάν εφαρμογή MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore), και τη σελίδα του  Δήμου στο Facebook (https://www.facebook.com/DemosLakatamias/).  Επιστολές ή / και αιτήματα μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση municipality@lakatamia.org.cy. Για έκτακτες περιπτώσεις (εκτός ωρών λειτουργίας) μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 99174644 ή 99407227.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close