ΕιδήσειςΚύπρος

Τα παιδιά τραγουδούν… για οδική ασφάλεια (vid)

Το δικό τους λιθαράκι, στο θέμα της οδικής ασφάλειας, καταθέτουν οι μαθητές της Έ τάξης του Ά Δημοτικού Σχολείου Γερίου. Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, στο πλαίσιο του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής, δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι, για την ορθή χρήση του δρόμου από τους πεζούς. Τίτλος του τραγουδιού «Ο ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας)».

Στο τραγούδι τους, που βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο YouTube, τα παιδιά απευθύνονται κυρίως στους πεζούς, δίνοντας τους μέσα από τη μουσική και τους στίχους, τις ορθές οδηγίες για το πως πρέπει να χρησιμοποιούμε και να διασταυρώνουμε το δρόμο. Οι στίχοι ανήκουν βεβαίως στα παιδιά, που είχαν και την καθοδήγηση της δασκάλας τους Νίκης Γρηγορίου. Την ενορχήστρωση έκανε ο δάσκαλος μουσικής Λούκας Λουκά, ενώ τη μουσική παραγωγή, ο Κωνσταντίνος Λεμέσιος. 

Αυτή η κίνηση των παιδιών του Ά Δημοτικού Σχολείου Γερίου, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την Αστυνομία Κύπρου. Άλλωστε η ανάπτυξη ορθής οδικής κουλτούρας, από τις νεαρές ηλικίες, είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις της, όσον αφορά την αλλαγή νοοτροπίας, σε σχέση με τη χρήση του οδικού δικτύου. Όπως ανέφερε και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης «ως Αστυνομία, πιστεύουμε στην έγκαιρη και συστηματική ενημέρωση των νέων μας από την νηπιακή ηλικία για τα θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να καλλιεργηθεί η κουλτούρα οδικής συνείδησης και συμπεριφοράς».  

Η αναφορά του Αρχηγού, έγινε κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου η Αστυνομία, απένειμε τιμητικά διπλώματα, στους 42 τραγουδοποιούς και τους δασκάλους τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε επίσης ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτή των παιδιών του Ά Δημοτικού Σχολείου Γερίου, «μπορούν να ενδυναμώσουν από τη μια τα παιδιά, ώστε να διακινούνται στο δρόμο με ασφάλεια (…) και από την άλλη να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν, εμάς τους ενήλικες, δασκάλους, αστυνομικούς και άλλους, ώστε να φροντίσουμε να υπάρχουν όλες οι υποδομές και να δημιουργούνται εκείνες οι προϋποθέσεις, που θα κάνουν σε κάθε περίπτωση τη διακίνηση πιο εύκολη, μα κυρίως ασφαλέστερη».
Στην εκδήλωση, πέραν από τους τιμώμενους, παιδιά και δασκάλους και τον Αρχηγό Αστυνομίας, παρέστησαν η διεύθυνση του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου και του Ά Δημοτικού Σχολείου Γερίου.

Πριν από την εκδήλωση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, με διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ακολούθως, σε μια σεμνή τελετή, τιμήθηκαν από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη.

«Ο ΚΟΚ», λοιπόν γιατί όπως λένε και οι μικροί στιχουργοί, «… με τον ΚΟΚ μες το μυαλό πάντα κάνω το σωστό…»:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close