ΕιδήσειςΚύπρος

Τα 8 sms στο 8998 που θα επιτρέπουν την κυκλοφορία

Επανέρχεται το 8998 στη ζωή μας μετά από μερικούς μήνες. Από την ερχόμενη Κυριακή υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα γίνεται μόνο για τα αναγκαία με κατ΄εξαίρεση μετακίνηση. Έτσι θα χρησιμοποιούμε και πάλι την αποστολή sms για να κυκλοφορούμε,. Το κάθε άτομο θα δικαιούται δυο sms την ημέρα.

Πώς γίνεται η αποστολή sms

-Επιλέγουμε τον αριθμό 8998

– Αναγράφουμε τον αριθμό που αντιστοιχεί στον λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη

– Αφήνουμε κενό αναγράφουμε αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου αφήνουμε κενό και βάζουμε ταχυδρομικό κώδικα.

Οι 8 επιλογές/sms

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για COVID19 ή εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού.

2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης

3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης

5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό

6. Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση, εφόσον περιορίζεται σε χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση

7. Μετάβαση σε τελετή (πχ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 ατόμων ή για ατομική προσευχή

8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Σημειώσεις: (1) Οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.(2) Στην κατηγορία 8., πιο πάνω, θεωρείται ότι εμπίπτει, μεταξύ άλλων, η μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, η οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή γονέων και τέκνων, 

-Η μετακίνηση για Εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρίες ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις, μαζί με τον συνοδό τους. 

-Μετακίνηση για μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο.

-Μετάβαση από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για μεταφορά προσώπων, με την παρουσίαση αποδεικτικού στοιχείου (εισιτήριο) με το οποίο να αποδεικνύεται η ημέρα και η ώρα άφιξης/αναχώρησης.

-Μετάβαση γεωργών και κτηνοτρόφων, νοουμένου ότι προσκομίζουν το έντυπο εκταρικήςκαι κεφαλικής επιδότησης από τον ΚΟΑΠ ή, σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει, σχετική βεβαίωση από το Επαρχιακό Γραφείο Γεωργίας.

– Μετάβαση προσώπων σε καταφύγια ζώων για φροντίδα των ζώων ή για σίτιση αδέσποτων ζώων, νοουμένου ότι προσκομίζεται βεβαίωση επικυρωμένη από αναγνωρισμένη φιλοζωική οργάνωση και σχετική απόδειξη γνωστοποίησης στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close