ΕιδήσειςΚύπρος

Τελέστηκε στο Λονδίνο η κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Γρηγορίου

Τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο, ο οποίος εκοιμήθη στις 20 Νοεμβρίου πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών, αποχαιρέτισε σήμερα η ελληνορθόδοξη παροικία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Εξώδιος Ακολουθία εψάλη το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο βόρειο Λονδίνο, χοροστατούντος του νυν Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα.

Από την Τρίτη, αρχικά στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας στο δυτικό Λονδίνο και στη συνέχεια στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα μέλη της παροικίας είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Παρόντες στη σημερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Εξώδιο Ακολουθία ήταν επίσημοι και πλήθος πιστών, που κατέκλυσαν το ναό στην περιοχή του Wood Green.

Τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου εκπροσώπησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας που εκπροσωπούσε τη Βουλή. Από την πλευρά της Ελλάδας την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Μηταράκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close