ΕιδήσειςΚύπρος

Τελετή θεμελίωσης CYCLOPS & υπογραφή Διακήρυξης Προθέσεων από ΥΠΕΞ και Αμερικανό Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα στη Λάρνακα η τελετή θεμελίωσης του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης CYCLOPS στην παρουσία του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη και του εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Chad Wolf, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Την Τρίτη οι δύο αξιωματούχοι θα συναντηθούν και θα υπογράψουν την Διακήρυξη Προθέσεων για Συνεργασία στον τομέα της Συνοριακής Ασφάλειας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η τελετή της θεμελίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), που αποτελεί πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 μ.μ., από κοινού με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Chad Wolf, σε ειδική τελετή στη Λάρνακα, για θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), που αποτελεί πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της τελετής, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Wolf θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 1.45 μ.μ.

To πρωί της Τρίτης, 5 Ιανουαρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί τον κ. Wolf, ο οποίος θα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο Υπουργείο Εξωτερικών για κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθεί η διμερής συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε ένα αριθμό από τομείς, ενώ θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η πρόοδος που επιτελείται και τα επόμενα βήματα στις διεργασίες για προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Visa Waiver Program των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και θέματα που άπτονται της συνεργασίας, σε διμερές αλλά και περιφερειακό επίπεδο, για ενίσχυση της ασφάλειας.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Wolf θα υπογράψουν Διακήρυξη Προθέσεων μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών για Συνεργασία στον τομέα της Συνοριακής Ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 10 π.μ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close