Σπόρ

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός

Μία τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Γιοσίρο Μόρι έβαλε τέλος στην αγωνία χιλιάδων αθλητών και φιλάθλων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 αναβάλλονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη των τριών ανδρών ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε κι η πρόθεση της Ιαπωνίας να συναινέσει στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μία απόφαση που έλυσε τα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να προκύψει κι η επισημοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται αν και είχαν ακυρωθεί αρκετές φορές στη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο Μπαχ να εξετάσει την αναβολή των Αγώνων για ένα χρόνο ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να αγωνιστούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να είναι η διοργάνωση ασφαλής για τους θεατές» δήλωσε ο Αμπε με τον Μπαχ να απαντά ότι είναι απολύτως σύμφωνος.

Στόχος και των ανθρώπων της ΔΟΕ αλλά και των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων είναι να αποτελέσει η διοργάνωση μία σπίθα ελπίδας για όλο τον κόσμο. Μία σπίθα που θα δείχνει ότι ο άνθρωπος, η γνώση, το φως του πνεύματος και η ζωή, όλα αυτά που συμβολίζει η Ολυμπιακή Φλόγα, μπορούν να νικήσουν και να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες. Έτσι, η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και οι Παραολυμπιακοί θα φέρουν το όνομα «Τόκιο 2020». 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close