ΕιδήσειςΚύπρος

Τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για το μέτρο Test to Stay

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με το μέτρο Test to Stay, που εξήγγειλε η κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη και αφορά τους μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι επαφές.

Οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο μέτρο θα ληφθούν τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου του 2022, στις 15:00, στη διάρκεια σύσκεψης μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας, Κωνσταντίνου Τσιούτη, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανώσεων γονέων.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο μέτρο που θα εφαρμοζόταν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, την προσεχή Δευτέρα, δεν θα εφαρμοστεί τελικά λόγω των αντιδράσεων, που έχουν προκύψει από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανωμένων γονιών, ενώ κατά τη σύσκεψη της Δευτέρας θα εξεταστούν οι τρόποι εφαρμογής του, δηλαδή αν το μέτρο θα διενεργείται με self test ή rapid test ή με άλλο τρόπο.

Χρειάζεται διπλή ψυχραιμία, λέει ο Π. Προδρόμου

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία εξέτασε το θέμα της εισαγωγής του μέτρου Test to Stay, «χρειάζεται διπλή ψυχραιμία», τονίζοντας ότι από πλευράς του Υπουργείου γίνεται ό,τι είναι δυνατόν και υιοθετούνται εισηγήσεις, αν υπάρχουν, για να βρεθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται σε αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Προδρόμου τόνισε πως «δεν υπάρχει νόημα να αντιδρούμε», για να σημειώσει ότι «δυστυχώς επικράτησε αναβρασμός και ανησυχία, προκαταλαμβάνοντας το τι θα γινόταν, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η πρακτική εφαρμογή».

Αναλύοντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Παιδείας πώς αποφασίστηκε το συγκεκριμένο μέτρο, εξήγησε πως δεν είχε υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση με την απόφαση του Υπουργικού ότι θα γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η διενέργεια των τεστ.

Όπως σημείωσε αυτή την ώρα το Υπουργείο Υγείας κάνει κάποιες διευθετήσεις και κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες, ώστε να δει με ποιο τρόπο είναι εφικτό να εφαρμοστεί αυτή την εισήγηση.

Αντικαταστάσεις στα σχολεία

Σε σχέση με τις αντικαταστάσεις στα σχολεία, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως οι αντικαταστάσεις στα Δημοτικά Σχολεία θα γίνονταν, όχι μόνο από τον κατάλογο διοριστέων, αλλά και από τον κατάλογο των νηπιαγωγών, των διορισίμων και των Φιλολόγων.

Επιπλέον, είπε πως αποφασίστηκε να δοθεί ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, που απασχολούνται σε προγράμματα και υπηρεσίες του Υπουργείου, να δηλώσουν ενδιαφέρον για απασχόληση στα σχολεία.

Related Articles

Back to top button
Close