ΕιδήσειςΚύπρος

Τι λέει ο Χάσικος για την υπηκοότητα στον Μαλαισιανό

Με ανάρτησή στην ιστοσελίδα του στο Facebook, o τέως Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, τοποθετείται για το πολύκροτο θέμα με το κυπριακό διαβατήριο που πήρε ο Μαλαισιανός Jow Taek Jho το 2015, διάστημα στο οποίο ήταν Υπουργός. Αναφέρει ότι μετά από την έρευνα που έγινε δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε εναντίον του. Εκφράζει δε τη θέση ότι τώρα πρέπει η Δημοκρατία να αφαιρέσει την υπηκοότητα από τον Μαλαισιανό. Συγκεκριμένα  αναφέρει  τα εξής στην ανάρτηση του:

 1. Εάν πράγματι ο Αρχιεπίσκοπος ζητά την έκδοση διαβατηρίου σε κάποιον και μέσα σε δυο μέρες εκδίδεται, τότε πρόκειται για τερατώδες σκάνδαλο. Αλλά πρόκειται για τερατώδες ψέμα.

 2. Ο ενδιαφερόμενος υπέβαλε μέσω ελεγκτικού οίκου αίτηση δυόμιση μήνες ενωρίτερα και εξασφάλισε διαβατήριο σε χρόνο που και άλλοι κατ’ εξαίρεση αιτητές ήταν δυνατό να εξασφαλίσουν τότε.

 3. Στο διάστημα των δυόμιση μηνών η υπηρεσία ολοκλήρωσε τις έρευνές της με τους στρατηγικούς εταίρους της, την Ιντερπόλ, την Κυπριακή Αστυνομία και το ενδιαφερόμενο τραπεζικό ίδρυμα.

 4. Η Ιντερπόλ διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πληροφορίες εναντίον του αιτητή, η Κυπριακή Αστυνομία επιβεβαίωσε το λευκό ποινικό μητρώο του και η Τράπεζα Κύπρου πιστοποίησε την καθαρότητα των χρημάτων της επένδυσης.

 5. Άλλη έρευνα ή έκθεση για τον αιτητή, δεν υπήρχε ενώπιον του υπουργού.

 6. Άποψή μου, μετά τα όσα επακολούθησαν, είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αφαιρέσει από το εν λόγω πρόσωπο την κυπριακή υπηκοότητα, όπως συνέβη με δική μου απόφαση σε προηγούμενη περίπτωση

 AYTH EINAI H ΠΑΣΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑΙ… ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Ανάλογες αποφάσεις
Σημειώνεται ότι για τον διεθνούς φήμης χρηματιστή Τζο Λόου, ο οποίος καταζητείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στον οποίο παραχωρήθηκε διαβατήριο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι, αν όντως εντοπιστούν στοιχεία, τότε θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις, μέχρι και απόσυρση της υπηκοότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close