ΑπόψειςΆρθρα

Τι να υποδείξουμε στον Α. Γκουντέρες

Ανδρέας Μ. Βασιλείου*

«Τυφλοί τα τ’ ώτα τόν

τέ νούν τά τ’ όμματα»

δηλαδή ολότελα τυφλοί,

στα μάτια και την ψυχή.

Μόνον ως τέτοιους μπορώ να χαρακτηρίσω επιεικώς τους πολιτικούς και κομματικούς ηγέτες και ηγετίσκους που είτε αγνοούν είτε δεν αντιλαμβάνονται τις επαναλαμβανόμενες  καθημερινά δηλώσεις των Τούρκων συνοδευόμενες σχεδόν πάντοτε με απειλές ότι δι’ αυτούς το Κυπριακό είναι «λυμένο επί του εδάφους και του χάρτη».

Πρώτος και καλύτερος διεκήρυξε τούτο ο Μπουλέντ Ετζεβίτ ο αποκαλούμενος «πρωθυπουργός της εισβολής» την επομένη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Έκτοτε η Τουρκία ανενόχλητη προχωρεί στη δημιουργία συνεχώς νέων τετελεσμένων τα οποία και εδραιώνει με σκοπό και στόχο την επανάκτηση και τον πλήρη και ολοκληρωτικό έλεγχο της Κύπρου και τη μετατροπή του Κυπριακού Ελληνισμού σε μία θλιβερή μειονότητα που με τη μέθοδο του εποικισμού  και της αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα που τελικά θα έχει την τύχη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου.

Όσοι αγνοούν τούτο και δεν το αντιλαμβάνονται είτε αφελώς σκεπτόμενοι είτε ενσυνείδητα διευκολύνουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο τελευταίο των οποίων είναι ο εποικισμός  και της Αμμοχώστου. «Ξεχάστε το Βαρώσι. Αυτό τελείωσε. Περαστικά σας» (Φουάτ Οκτάι –Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης).

Διερωτώμαι λοιπόν τι αναμένουμε σπεύδοντας στην ούτω καλούμενη «πενταμερή άτυπη διάσκεψη» όταν οι Τούρκοι καθημερινά διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι η Δ.Δ.Ο. (στην οποία εμείς εν τη αφελεία μας ομνύουμε  πίστη ότι θα επανενώσουμε την Κύπρο και θα αποτρέψουμε την εδραίωση της διχοτόμησης) και ότι το  μόνο που συζητούν είναι η δημιουργία «δύο κρατών».

Μάλιστα στη δική  μας περίπτωση οι αποτελούντες θα έλεγα την «πέμπτη φάλαγγα» (αγγλόδουλοι, τουρκοπροσκυνημένοι, ψοφοδεείς και άλλοι) μάς εκφοβίζουν όπως και στην περίπτωση της μη έγκρισης του σχεδίου Ανάν ότι θα είχαμε «Μικρασιατική καταστροφή».

Είναι απορίας άξιο να πληροφορηθούμε το κείμενο της επιστολής – πρόσκλησης που απηύθυνε ο Γεν. Γραμματείας του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουντέρες – περιστοιχιζόμενος από τις συμπαθείς «κορούδες» Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Τζέην Χώλ Λουτ και Ρόζμαρη ντι Κάρλο βοηθού Γ.Γ. για πολιτικές υποθέσεις που ασχολούνται με το Κυπριακό – προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη εάν τον προσκαλεί ως τέτοιον  ή ως Εκπρόσωπο της «Ελληνοκυπριακής αρχής» οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να του την είχε επιστρέψει επισυνάπτοντας όλα τα σχετικά περί Κύπρου ψηφίσματα από το 1964 μέχρι σήμερα και να του υποδείξει ότι καθήκον του είναι να εργαστεί για την εφαρμογή  τους και όχι να τηρεί ίσες αποστάσεις.

Υ.Γ. Νομίζω ότι …αδίκως διαμαρτύρονται όσοι καταγγέλλουν τη συμμετοχή μας με το τραγούδι EL DIABLO που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον προσεχή διαγωνισμό της EUROVISION. Δεν θα υπήρχε …επιτυχέστερη συμμετοχή αφού  όλα στην Κύπρο …πηγαίνουν κατά διαόλου. «Όσο αφορά τη EUROVISION έχει πλέον καταντήσει δείγμα της παρακμής της Ευρώπης και του πολιτισμού της σε όλους τους τομείς.   

*Πρώην συνδικαλιστής

Related Articles

Back to top button
Close