ΕιδήσειςΚόσμος

Τουλάχιστον 90 είναι οι νεκροί από την έκρηξη στο Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος σε φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με αναφορά διεθνούς οργανισμού που δραστηριοποιείται στη Σομαλία.

Ασθενοφόρα μετέφεραν δεκάδες τραυματίες στο νοσοκομείο Μεντίνα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ομάρ Μοχάμεντ Φιλίς, είχε αναφέρει προηγουμένως ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν 90 άνθρωποι, μεταξύ τους και μαθητές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη προκλήθηκε όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε πολυσύχναστη περιοχή της πόλης.

Αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, εμποδίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close