Ατζέντα

Το έργο «Ημέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821» κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου

Σε συνέντευξη Τύπου που Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη παρουσιάστηκε το έργο «Ημέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», της Ανθής Ζαχαριάδου, το οποίο γράφτηκε και ανεβαίνει ειδικά για το επετειακό έτος 2021, από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και τον Δήμο Στροβόλου και όλες οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία.
 
 Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου θα είναι στις 2 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και η επόμενη παράσταση θα δοθεί στις 4 Ιουλίου στη Μητρόπολη.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Εκκλησία της Κύπρου, πανεπιστημιακούς, ερευνητικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Πρόσθεσε ότι «οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να αναδείξουν το μεγαλείο της θυσίας των Κυπρίων Ηρώων του Έπους του ’21, με κύριο μέλημα την ενεργό συμμετοχή των παιδιών και των νέων, τους οποίους οφείλουμε να καταστήσουμε κοινωνούς του οράματος των ηρωικά θυσιασθέντων προγόνων μας».
 
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας ανέφερε ότι «το θέατρο, ως φορέας Πολιτισμού, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για κάθε θεσμό που διεκδικεί να μεταφέρει αρχές και αξίες στους συμπολίτες μας, είτε αυτό ονομάζεται Εκκλησία, είτε Κράτος».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «η παράσταση του έργου αυτού  θα καταστεί ευκαιρία ανάμνησης ενός σπουδαίου ιστορικού γεγονότος και θα επαναφέρει ενώπιον της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας, τις αξίες της συλλογικής ευθύνης για την ελευθερία της Πατρίδας μας, της αλληλεγγύης και της θυσίας, που εξιλεώνει τον Μάρτυρα Κυπριανό και τον καθιστά αιώνιο πρότυπο  εθνικού Ήρωα και Ηρωομάρτυρος της Πατρίδος μας».

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και μίλησαν εκ μέρους της Alpha Square, ο σκηνοθέτης του έργου, Ανδρέας Αραούζος, και ο Βαρνάβας Κυριαζής, που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο του Αρχιεπίσκοπου Κυπριανού, Παρευρέθηκε, επίσης, ολόκληρη η καλλιτεχνική ομάδα που θα παρουσιάσει το έργο.
 
Παρέστη, επίσης και  απηύθυνε χαιρετισμό η Μαρία Χριστοφίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων, εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών – της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου – καθώς και του Δικηγορικού Γραφείου «Πολάκις Σαρρης», που στηρίζει ως χορηγός τις παραστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close